luni, 8 aprilie 2013

Cum alegem finisajul pentru peretii locuintei

Dupa prelucrarea peretilor locuintei ajungem la etapa finisajelor, care este decisiva in crearea atmosferei si stilului abordat in casa dvs. 
Inainte de a incepe lucrarile de renovare si amenajare trebuie sa va conturati o imgine clara despre cum vreti sa arate locuinta finala. Deoarece tinem cu totii sa ne gestionam bugetul cu foarte multa grija, este primordial sa luam toate deciziile importante la timp, asa  incat sa nu apara probleme grave in timpul lucrarilor.
Fie ca apelam la un specialist sau nu, trebuie sa ne conducem dupa un proiect de amenajare schitat pe o foaie de hartie, realizat in 3D sau simplu. Acest proiect ne faciliteaza viziunea asupra stilului, cromatica, amplasarea mobilierului, chiar si distribuirea luminii in incapere.

Astazi vom vorbi despre Cum sa alegem vopseaua pentru finisaj.
Multi mesteri ofera 4-5 tipuri generale de vopsele pentru finisaj perete interior-de la mat spre lucios.

1. Vopseaua Mata
Acest tip de vopsea permite absorbtia luminii si ajuta la mascarea micilor imperfectiuni ale peretilor. Este potrivit mai mult pentru finisajul tavanelor datorita rezistentei la ingabenire in timp, totusi, se poate utiliza si pentru pereti. 
Deoarece are proprietatea de a absorbi petele ca un burete, este recomandabil sa utilizati vopselele mate lavabile.

2. Eggshell (Crusta Ou)
Vopseaua eggshell este putin mai lucioasa decat cea mata si mai poatefi identificata sub denumirea de satin, matase sau luciu slab.
Multe persoane aleg acest tip de finisaj pentru bucatarie si baie, deoarece este mai putin poros, astfel nu praful se depune mai greu.
In imaginea de mai jos, diferenta subtila dintre peretii cu finisaj eggshell, usile semi-lucioase si masa foarte luciosa, se observa doar la lumina lumanarilor


3. SemiGloss (Semi-Luciu)
Vopseaua Semigloss este foarte durabila si usor de curatat. Reflecta bine lumina in incaperile luminoase si se recomnada a fi folosita pentru locurile curatate frecvent, cum ar fi bucataria, baia, usi sau ferestre.


4. Satin
Finisajele satin sunt asemanatoare cu eggshell si semigloss, desi se diferentiaza prin caldura si da senzatia de textura a perlei. Sunt excelente in ceea ce priveste rezistenta la mucegai, murdarie si pete, de aceea va sfatuim sa le folositi pentru holuri sau camera copiilor.



5. High-Gloss (Luciu puternic)
Un beneficiu pe care pe care il au finisajele high-gloss in fata finisajelor mate este intesitatea culorii. Cu cat sunt mai lucioase finisajele selectate, cu atat culorile vor parea mai vii, mai bogate, putand fi combinate cu elemente interioare in culori tipatoare, cum ar fi rosu, verdele padurii sau albastrul marin.


StelDor Design&Construction

068 199 777
www.steldor.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu